marți, 12 iunie 2012

Cum sa fotografiezi artificiile

Focurile de artificii sunt un subiect foarte interesant de fotografiat. Sunt de o frumusete extraordinara şi creaza modele abstracte minunate în fotografiile noastre. Ele ofera, de asemenea, amintiri ale unor ocazii speciale sau sarbatori, ceea ce înseamnă că ele pot deveni unele dintre imaginile cele mai dragi voua.
 Fotografierea focurilor de artificii poate fi destul de dificil. Mişcarea lor rapidă şi modificările de culoare pot face focalizarea şi expunerea foarte dificila, pentru a obţine imaginea corecta, şi pot duce la fotografii dezamăgitor de neclare.
 Cu toate acestea, cu putina practica, puteti invata singur tehnicile necesare pentru a fotografia artificii, în toată frumusetea lor. Este nevoie de un pic de anticipare şi de planificare, si fotografia dvs. se poate transforma obtinand imagini care sunt clare, interesante, si pline de culoare.
Mergeti mai devreme
Acest lucru este foarte important, mai ales dacă doriti ca focurile de artificii sa va umple cadrul. Sosind devreme, aveti timp pentru a cauta un punct de vedere bun în jurul dvs. şi să aleageti cel mai bun loc pentru a fotografia. Deci, aveti timp pentru a seta aparatul de fotografiat înainte de primul foc de artificii. Dacă este posibil, stai in direcţia opusă fluxului de focuri de artificii pentru a evita fumul, care poate distruge fotografiile.
Cautati o vedere interesanta
Gaseste un loc cu vedere  liberă din zona în care vor fi focurile de artificii. De asemenea, este de dorit să includeti un peisaj interesant, pentru a oferi context interesant fotografiei. Exemple bune sunt peisajul inconjurator, clădirile din apropiere sau mulţimea de oameni care privesc la artificii.
         Atunci când încadrati, încercaţi să vă creati o imagine în mintea dvs. a locului in care focurile de artificii vor exploda. Desigur, acest lucru poate fi foarte dificil, aşa că, dacă aveti îndoieli, utilizaţi un obiectiv cu unghi de cuprindere cat mai larg. Puteţi decupa fotografia la dimensiunea dorita mai tarziu, ceea ce este mult mai avantajos deoarece fotografia cu unghi mic de vedere taie jumatate din focurile de artificii.
                Folositi trepiedul
Păstraţi camerei stabila. Un trepied este absolut esenţial atunci când fotografiaţi focuri de artificii, veti expune fotografia foarte mult timp (de obicei câteva secunde), ceea ce înseamnă că tremurul camerei este o problemă reală. Declansarea de la distanţă sau prin cablu ar putea fi, de asemenea, o idee bună de a reduce şi mai mult tremurul camerei. Puteti utiliza de asemenea temporizatorul auto al camerei care ar avea acelaşi effect. Este greu de fotografiat in acest mod deoarece nu aveti timp suficient, în mod normal,  şi timpul adăugat  auto-timer-ului face aproape imposibilă fotografierea in timp util a artificiilor.

Fotografiati in modul manual
Focurile de artificii sunt un subiect dificil de fotografiat,  camerele in modul automat pur şi simplu nu vor fi capabile să facă faţă. Comutati în modul manual şi încercaţi următoarele setări ca punct de pornire, reglare, după caz​​:
Daifragma - focurile de artificii sunt foarte luminoase, iar în cazul în care diafragma este prea deschisa vei pierde culoarea şi fotografia va contine niste dungi spălate. Utilizaţi o diafragmă destul de închisă (de exemplu f / 8) - aceasta va ajuta, de asemenea, să ţineti scena in focus.
Expunere - veti avea nevoie de câteva secunde de expunere pentru a surprinde mişcarea de focuri de artificii. Dacă este posibil, folositi modul bulb si mentineti expunerea atata timp cat artificiile se ridica în sus şi închideţi-l după ce s-a terminat exploziea.
Focalizare - focalizati manual, aproximativ o treime din distanta între tine şi focurile de artificii (de obicei focalizati la infinit). Acest lucru vă va oferi adâncimea maximă de câmp, menţinerea scena `sharp` pe cat posibil.
ISO – Utilizati o valoare ISO  cat mai scăzuta pentru a reduce zgomotul digital si previne spălarea culorilor focurilor de artificii.
Blitz - Unele camere va activa automat bliţul din cauza întunericului, dar nu va avea absolut nici un efect pe fotografie, doar ca lumineaza în prim-plan şi deranjeaza, opriţi-l.
Faceti probe si imbunatatiti
Verifricati fotografiile obtinute si imbunătăţiţi. Focul de artificii apare încărcat de obicei, o sa obtineti cele mai spectaculoase focuri de artificii spre final. Aveti destul de timp pentru a revizui rezultatele si este necesar sa faceti modificări la setările camerei dvs. pe parcursul fotografierii.
Experimentati cu expuneri multiple
             Experimentati cu expuneri multiple. Puteti da fotografiilor dumneavoastră un impact mai mare. Captati exploziile mai multor focuri de artificii într-un singur cadru. Pentru a face acest lucru, setaţi camera pe modul bulb si tineti opturatorul deschis pentru o lungă perioadă de timp. Apoi, ţineţi o bucată de card în faţa obiectivului pentru a bloca lumina dintre focuri si o indepartati de fiecare dată când un nou foc de artificii explodează.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu