luni, 26 septembrie 2011

Fotografierea siluetelor

     Aduce-ti un suflu nou subiectelor din fotografia dumneavoastră, si fotografiatile în silueta, eliminati detaliile şi textura si lasati o forma simpla pe un fundal luminos.
     Siluetele pot face câteva fotografii cu adevărat uimitoare. Prin punerea subiectului sub un contur complet negru, poţi să eviti distragerile de culoare şi detalii, lasand o formă simplă dar puternica, pe un fundal viu si luminos.
     Cele mai reusite fotografii cu siluete, sunt cele facute pe un fundal viu, colorate şi interesante. Răsăritul şi apusul ofera un cadru excelent pentru a fotografia siluete, nori adauga textura si interes pe cer. De asemenea, este posibil sa obtineti nişte siluete avantajoase atunci când fotografiati impotriva razelor solare, sau chiar impotriva iluminarii artificiale.

  

Măsurarea luminii şi expunerea joacă un rol important în fotografierea siluetelor, si poate face o fotografie perfecta sau, una ratata. Invatati cum să le controlati în mod eficient, astfel încât fotografiile sa iasă aşa cum aţi intenţionat.

Masoara expunerea in fundal      
 Atunci când se determină timpul de expunere, aveţi nevoie sa masurati lumina in fundalul luminos, nu in prim-plan. Dacă masurati lumina in prim-plan, veţi termina cu un subiect expus în mod corespunzător şi un fundal supra-expus, exact opusul a ceea ce dorim sa obtinem.
Nu uitaţi să focalizati     
 Atunci cand fotografiati siluete, poate fi surprinzător de uşor să devenim atât de preocupaţi de a găsi o poziţie şi compoziţie bună si, uităm să ne concentrăm asupra fotografierii. Focalizarea pe subiect este esenţială pentru că o siluetă bună ar trebui să arate subiectul  în detaliu, clar şi precis. Fotografierea în modul manual este esentiala, deoarece focalizarea şi masurarea expunerii se va realiza din locuri diferite. Folositi modul de masurare `spot`, masurati expunerea in zona din fundal dorita, blocati masurarea (folositi butonul AE-L (AutoEposure Lock)), recompune-ti cadrul si fotografiati.
Nu suprapuneti siluetele
       Atunci când compuneti fotografia dumneavoastră, asiguraţi-vă că nu se suprapun siluetele. Ele ar putea arata bine separate, dar atunci când sunt suprapuse, in final poate fi dificil sa distingi un obiect de altul. Mutarea aparatul de fotografiat la doar câţiva centimetri este suficienta pentru a evita aceasta problema, asa ca aminteste-ti de fiecare data acest aspect.



Un comentariu: