luni, 22 august 2011

Cele 10 porunci ale fotografului

  1. Ce vezi prin “vizor” acela va fi si rezultatul fotografiei.
  2. Porunca I se aplica doar daca inveti si intelegi modul de functionare al aparatului DSLR si, mai ales, cum sa lucrezi cu lumina in favoarea ta! Este obligatoriu!
  3. De cele mai multe ori, secretul fotografiilor reusite este anticiparea.
  4. Ai suficient timp si subiecte de fotografiat pentru a putea folosi tot echipamentul foto de care dispui. Nu te grabi.
  5. Cele mai reusite fotografii pe care le vezi si le admiri nu sunt rezultatul unei intamplari! Sunt rezultatul unei planificari minutioase si o intelegere foarte buna a procesului fotografic.
  6. Chiar daca acum ai un DSLR, nu e cazul sa te opresti aici! Tot timpul trebuie sa inveti si sa iti imbunatatesti stilul si cunostintele fotografice.
  7. Daca ai un DSLR, nu trebuie sa devi “sclavul” modului “Manual”. Mai important este sa intelegi functionalitatea si modul cum DSLR-ul te poate ajuta pentru a-ti atinge scopul final. Rezultatul e mai important decat modul in care ai ajuns la el!
  8. Chiar daca nu este evident, majoritatea fotografiilor pe care le vezi on-line sunt post-procesate intr-o masura mai mica sau mai mare. Nu fi un “purist” al fotografiei si invata sa utilizezi tehnicile moderne, dar nu trebuie sa cazi nici in extrema cealalta.
  9. Desi declansezi de zeci de ori pe zi, trebuie sa fii constient ca doar cateva dintre fotografii iti vor fi utile si, mai ales, doar cateva vor fi reusite. Anticipeaza rezultatele si fi creativ.
  10. Nu ai nevoie de obiective sau aparate costisitoare pentru a ajunge la rezultate bune si foarte bune. Este mai important sa iti cunosti foarte bine echipamentul de care dispui acum!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu