duminică, 28 noiembrie 2010

HDR






Sibiu













Sibiu -centru










Muzeul satului -Sibiu
















undeva in muntii Austriei





















undeva in muntii Austriei

5 comentarii:

  1. Salut, Am ajuns intamplator pe blogul tau si imi place ceea ce am gasit. Te-as ruga daca ai timp si dispozitie, sa ma ajuti si pe mine cu un sfat. Doresc sa fac fotografii hdr. Am o camera bridge Fuji S 2950 (trage jpeg). Imi poti spune pas cu pas ce setari trebuie sa fac? La lucrul in Photoshop sau Photomatix ma descurc. Asta e camera ce o am: http://www.f64.ro/products/description/Fuji_Finepix_S_2950/index.html?gclid=CMrbzN3msLMCFdExzQodMm8A6w

    Camera mea are Etape AE Bracketing EV. La capitolul asta, am urmatoarele setari:
    plus minus 1/3EV
    plus minus 2/3EV
    plus minus 1 EV
    Cand fotografiez, setez pe temporizator cu aparatul pe repied, iar camera face cate trei poze cu cu expuneri diferite. Pe langa asta, mai am si compensare expunere, dar cred ca acolo nu trebuie sa fac nimic cand fotografiez bracketing.

    Am inteles ca mie imi trebuiesc 3 poze (una expusa corect, una subexpusa si alta supraexpusa). Daca ma poti ajuta cu sfaturi in privinta asta, iti raman indatorat.

    RăspundețiȘtergere
  2. -Ai nevoie de 3 fotografii (subexpusa, normala si supraexpusa, eu folosec de obicei -1/0/+1, te poti juca cu valorile ca sa vezi care se potriveste cel mai bine), dar merge linistit si cu doua cu exp. diferite.
    - poti folosi functia de bracketing de pe aparat, adica fotografiezi acelasi cadru de 3 sau de mai multe ori la expuneri diferite (subexp./normal/supraexp.) sa ai de unde alege.
    La AE Bracketing trebuie sa alegi valoare EV, adica cu cat sa se modifice expunerea la urmatorul cadru, (de obicei am folosit +1/-1)
    - sau mai simplu, iei fotografia si o pui in photoshop dupa care o salvezi de 2, 3 ori cu exp. diferite si ai obtinut cele 3 poze. Foloseste Photomatix.
    Incearca si arata-mi ce a iesit, bafta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu zic sa folosesti plus minus 1 EV. Cand nu ai trepiedul la tine poti face poze fara bracketing si modifici expunerea in Photoshop, dar nu o sa mai ai aceeasi calitate.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc pentru ajutor. Cu +1/-1 mi s-a parut ca rezultatul e cel mai ok. Am fotografiat deja, m-am jucat si in Photomatix si culmea, in fisierul de Help al programului erau trecute camerele foto ce se preteaza la HDR. Acolo aparea si modelul meu de camera :-).

    Cativa pasionati de fotografie pe care i-am intrebat, mi-au luat in zeflemea modelul de camera foto si mi-au taiat elanul din start. Bine, inteleg faptul ca daca as avea o camera profesionala rezultatul ar fi extraordinar. Numai ca nu am de ce sa arunc banii pe o asemenea camera, eu facand fotografie doar din placere. Inca o data multumiri!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mergi mai departe cu pasiunea ta si foloseste-ti aparatul la capacitate maxima, cu putin talent si pasiune o sa faci poze mai bune ca cei care au aparate DSLR.
    Ps: multi dintre ei nu stiu sa-l foloseasca dar dau bine ca au obiectiv robust si body mai mare.

    RăspundețiȘtergere